Pendelfonds - fietsen

Pendelfonds

Tijdens de “Week van de Mobiliteit” in 2016 kondigde Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) financiële steun aan voor een drietal ondernemingen in Vlaams-Brabant: bedrijven en organisaties die zich net als Woonzorgnet-Dijleland inzetten voor groenere mobiliteit en gezond woon-werkverkeer. In totaal worden er door het Leuvense Velo vzw 33 leasefietsen geleverd aan de woonzorgcentra De Wingerd, Dijlehof, Ter Meeren en Keyhof.

Het fietsleaseproject maakt deel uit van het beleid rond duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De tweewieler als woon-werkverkeer is niet alleen goed voor het milieu maar is tegelijkertijd een gezonde en een financieel slimme keuze van de medewerkers. Met Velo als partnerorganisatie leggen we als werkgever bewust de nadruk op sociaal engagement. Velo vzw zorgt behalve voor het onderhoud van de aangekochte rijwielen ook voor opleiding van en werkervaring voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

De weg naar een duurzaam woon-werkverkeer is niet geheel nieuw. Eerder al ruilden enkele pioniers, elk met een eigen doel en motivatie de wagen in voor de fiets. Maar andere medewerkers bleken niet altijd even gemakkelijk te overtuigen om de auto thuis te laten.  We kiezen nu dan ook bewust voor een leasingformule, zo krijgen de fietsen van medewerkers die erop intekenen tweejaarlijks een preventief onderhoud en is herstel van schade ten gevolge van normaal gebruik inbegrepen in de kostprijs. Dit voordelige programma en de luxe van een elektrische fiets maken het nu erg aantrekkelijk om toch de overstap te maken naar een duurzaam alternatief.

Niets dan voordelen!

Medewerkers kunnen de leasefiets een tijdje uitproberen, betalen zelf slechts de helft van de kosten, hun rijwielen krijgen 2 jaarlijks een gratis preventief onderhoud en eventuele schade ten gevolge van normaal gebruik wordt kosteloos hersteld. Bovendien is de fiets 7 dagen op 7 van de medewerker die er ook tijdens de vrije dagen van kan genieten. Ze kiezen afhankelijk van hun noden voor een stadsfiets, een elektrische fiets of een plooifiets en engageren zich om ten minste 50% van het totaal van de woon-werk verplaatsingen op jaarbasis per fiets te doen. Met de wettelijke fietsvergoeding in het achterhoofd wint de medewerker twee keer, zeker voor wie er veel gebruik van maakt en mikt op een gezonde leefstijl. Onderzoekers zijn het er immers over eens dat regelmatige fietsers gemiddeld significant gezonder zijn dan mensen die minder bewegen.

Naast de individuele leasing voorzien we in de vier huizen ook dienstfietsen die kunnen gebruikt worden voor verplaatsingen tussen de verschillende vestigingen of als vervangfiets bij pech.

Woonzorgnet-Dijleland verplaatst zich groen en gezond

Contactpersoon voor het fietsleaseproject:
Peter Claeys
| peter.claeys@wznd.be | T: 016 47 99 37