Zorgcirkels Jongdementie (MFL2024)

Het initiatief ‘Zorgcirkels Jongdementie’ werd In 2016 opgericht door de professionals van Woonzorgnet-Dijleland en het expertisecentrum Vlaams-Brabant Memo.

Zorgcirkels Jongdementie creëert een warme omgeving voor jonge personen met dementie, hun mantelzorgers en omgeving. Hét Ontmoetingshuis is een gewoon huis in de straat, waar jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Je kan er terecht voor informatie, je vindt steun bij lotgenoten en er wordt zinvolle dagbesteding aangeboden.

Wat 8 jaar terug voorzichtig startte als een project met een handvol gezinnen, kent steeds meer succes. Reeds meer dan 150 gezinnen hebben ondertussen de weg gevonden naar Hét Ontmoetingshuis of één van de andere zorgcirkels. Dit bewijst dat het initiatief daadwerkelijk beantwoordt aan een bestaande nood. Of zoals een mantelzorger in een radio-interview vertelde: “Dit project is voor ons onontbeerlijk!”

In 2017 werd Zorgcirkels Jongdementie een cvba-so, een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk met 27 vennoten. Zorgcirkels Jongdementie is daarmee de eerste Vlaamse zorgcoöperatie, uniek in Vlaanderen. Dit project wordt ondersteund door ambassadeurs, vrijwilligers en sympathisanten, en gedragen met subsidies en giften.

Benefietconcert Music for Luc

Na het succes van de vorige jaren organiseren we voor de vijfde keer een benefietconcert waarvan de opbrengst integraal gaat naar de werking van Zorgcirkels Jongdementie. Op donderdag 30 mei concerteren The Philips in Het Depot met een uitgelezen selectie artiesten uit de Belgische muziekscene.

The Philips, Filip Bollaert, Ben Crabbé, Bert Embrechts en Jan Hautekiet mogen we intussen onze huisband noemen.

We hopen u op 30 mei 2024 tijdens ‘Music for Luc’ in Het Depot te ontmoeten en u ook dit keer weer een topconcert aan te kunnen bieden. Graag tot dan!

Jan-Eric Kochvoorzitter Zorgcirkels Jongdementie
Griet RobberechtsAlgemeen directeur Woonzorgnet-Dijleland en MEMO

Namens alle vennoten en zorgbegeleiders van de Zorgcirkels Jongdementie

Jan Hautekiet, Ben Crabbé, Bert Embrechts, Erik & Isabelle Meulemans-Mertens – ambassadeurs van de Zorgcirkels Jongdementie

Organisatie: Jan-Eric Koch, Kristel Denruyter, Lies Koppers, Paul Audoore en Erik Meulemans