30 Dagen Minder Wagen

Woonzorgnet-Dijleland doet het al enkele jaren liever duurzaam en gezond… Onze mobicoaches stimuleren groener woonwerkverkeer en gaan ook deze uitdaging aan: in de maand juni laten we onze auto zoveel mogelijk staan!

En voor de twijfelaars, nog een paar goede redenen om mee te doen met 30 Dagen Minder Wagen:

  • Samen is alles plezanter

Verzamel vrienden, buren, collega’s, familie … en moedig elkaar aan om minder met de auto te rijden. Leg je autoloze dagen eind juni naast elkaar. De verliezer trakteert!

  • Gezonde lucht is plezant

Fietsen, stappen, bussen, treinen, poolen … ze zorgen allemaal voor meer propere lucht. En een beetje fysieke inspanning is natuurlijk ook mooi meegenomen.

  • Geld uitsparen is plezant

Een eigen auto kost duizenden euro’s per jaar. Een maandje autominderen laat zich dus ook voelen in je portemonnee. Extra geld voor terrasjes en ijsjes!

  • Gratis voordelen krijgen is plezant

Wie zegt er nu nee tegen kortingen of leuke extra’s en wedstrijden? Het is allemaal inbegrepen als je meedoet met 30 Dagen Minder Wagen.

30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Het netwerk staat klaar om je te helpen met massa’s tips & trucs die het gemakkelijker maken om die wagen een maandje te laten staan. Bovendien kan je via een korte enquête aan het eind van de rit laten weten hoe jouw persoonlijke maand met minder wagen verliep, en wat het effect was van dat autominderen op jouw dagelijkse leven. Jouw feedback en die van duizenden andere deelnemers wordt ten slotte verwerkt in een helder rapport waarmee politici straks hun mobiliteitsbeleid nog duurzamer en toekomstbestendig kunnen maken. 

Doe jij mee? Registreer ja dan online op: 30dagenminderwagen.be