Dries Mertens reikt 'Witte Schoen'

‘Witte Schoen’ uitgereikt in WZC De Wingerd

Vorig jaar schreef Lon Holtzer, Vlaams Zorgambassadeur, een opiniestuk naar aanleiding van de uitreiking van de gouden schoen. Zij stelde voor om naar analogie met de award voor de verdienstelijke voetballer, het beste team en de meest inspirerende coach ook een witte schoen uit te reiken aan een straffe zorgverlener. Vandaag is het zover: topvoetballer en Leuvense trots Dries Mertens komt naar woonzorgcentrum De Wingerd om er die fameuze  witte schoen te overhandigen aan zorgcoördinator Rita Passchyn.

Een gezonde dosis stress. Hooggespannen verwachtingen. Worstelen met onvoorziene omstandigheden en koelbloedig blijven voor hete vuren. Het is soms ploeteren. Maar toch is het ook de mooiste job ter wereld.

Nee, we hebben het niet over internationaal voetbal. Maar over werken in de zorg. Wie van jullie trekt straks die witte schoen aan?

We hebben geen miljoenentransfers of winstpremies. Wel fans. De glimlach van een bewoner kan ons meer voldoening brengen dan een winnende goal. Samen met Dries Mertens zijn wij fier op onze zorgjob. Net zoals Dries zetten we ons elke dag opnieuw in met hart en ziel. Wij smijten ons in ons werk en onze collega’s zijn de beste teamspelers die je maar kan vinden.

We zoeken de schijnwerpers niet zo vaak op, maar vandaag vragen we even wat aandacht voor ons werk. We hopen dat deze actie de (nationale) pers haalt en dat onze boodschap viraal gaat om jonge mensen in gans Vlaanderen te inspireren. Want er zit toekomst in de zorg!