NON-PROFIT betoogt

De ouderenzorg gaat door heel moeilijke tijden en de demografische evolutie voorspelt niet onmiddellijk beterschap, integendeel. We trachten al lang op allerlei manieren deze urgentie kenbaar te maken aan de overheid zodat zij mee actie kunnen nemen. Tot op heden gebeurt er echter veel te weinig en de tijd dringt.

De vakbonden roepen op tot een grote NON-PROFIT-betoging op dinsdag 31 januari 2023, die start om 10u30 aan het station Brussel-Noord. Een actie die wij vanuit Woonzorgnet-Dijleland graag onderschrijven.

Samen met alle sectoren van de non-profit wil het gemeenschappelijk vakbondsfront met deze nationale betoging een sterk signaal geven aan alle regeringen in dit land. Ze vragen heel concreet: meer personeel, betere lonen en de nodige investeringen in zorg, welzijn en cultuur.

Die eisen liggen volledig in de lijn van de visie bij Woonzorgnet-Dijeland en sluiten aan op de toekomstige uitdagingen van de ouderenzorg in Vlaanderen.

Ook wij willen dat er meer geïnvesteerd wordt in de zorgsector en in de eerste plaats in zorgmedewerkers, in werkbaar werk en in de aantrekkelijkheid van de zorgjob. Dit alles om de kwaliteit van wonen en zorg voor ouderen te kunnen blijven garanderen! Daarom steunen wij als zorgende organisatie en als werkgever deze actie ten volle. 

 


Griet Robberechts
Algemeen directeur Woonzorgnet-Dijleland vzw