Music for Luc 2020

Het muzikale benefiet t.v.v. de Zorgcirkels Jongdementie heeft dit jaar al voor de 4de keer plaats. Een eerste concert werd op 22 juni 2017 door Erik Meulemans en Marleen Ruelens georganiseerd. Niemand minder dan Jan Hautekiet, behalve radiomaker ook één van de ambassadeurs voor de zorgcirkels, stond toen samen met de  legendarische ‘De Laatste Showband’ op het podium in de Leuvense  Stadsschouwburg.

Door het grote succes van dat optreden, verhuisde het evenement in 2018 naar Het Depot, de populaire concerthal op het Martelarenplein, voor een nog grootser opgezet benefiet: Music for Luc. Dat muzikale feest werd een eerbetoon aan Luc Claes, die op 51-jarige leeftijd de diagnose jongdementie te horen kreeg. Ondertussen namen ze afscheid van Luc, jeugdvriend van Erik en de echtgenoot van Marleen, maar zijn enthousiasme en zijn liefde voor het leven en voor muziek blijven een inspiratie om ook in 2020 weer de schouders achter het goede doel te zetten.


(v.l.n.r.: Marleen Ruelens, Erik Meulemans, Isabelle Mertens, Jacques Roggen en Katja Van Goethem)

Dat is nodig, want jongdementie hakt bijzonder hard in op het dagelijks leven. ‘Zorgcirkels Jongdementie’ werd in 2016 erkend als proeftuin, maar sindsdien moeten ze het stellen zonder structurele subsidies. De organisatie draait noodgedwongen op vrijwilligers en de werking van hét Ontmoetingshuis wordt grotendeels gefinancierd met benefieten en giften.  De eerste editie van ‘Music for Luc’ bracht niet minder dan 21.500 euro bij elkaar. Met het Bel-pop-optreden en special guests Guga Baul en Isabelle A vorig jaar, wist het echtpaar Erik en Isabelle Meulemans-Mertens dat fenomenale  bedrag nog te overtreffen. Als maatschappelijk geëngageerde ondernemers spreken zij telkens weer hun brede netwerk aan om samen met alle partners Het Depot uitverkocht te krijgen.

Dit jaar prijkt er nog een bekendere naam op de affiche: Raymond Van Het Groenewoud met live-band!

Het wordt op vrijdag 15 mei weer een spetterend feest: tickets kosten € 30 euro en zijn te koop via de Zorgcirkels Jongdementie, in hét Ontmoetinghuis, bij het onthaal in woonzorgcentrum De Wingerd, in de winkel van Schoenen Mertens (Mechelsestraat – Leuven) en bij Kapsalon Rudi (Kessel-Lo).

Deuren openen om 20u. – Concert 20.30u tot 22u. Na het concert zorgt “Culinaire slagerij OX”, partner van de zorgcirkels,  met een foodtruck op het Martelarenplein voor de catering.

Bestel uw tickets online >>

Nieuw dit jaar: een pré-concert-diner

Bij de vorige edities kregen de organisatoren meermaals de vraag waar er een hapje kon gegeten worden vóór het concert. Daarom is er dit jaar een ‘pré-concert-diner’ in restaurant De Klimop (op 50 meter van Het Depot, rechts op het Martelarenplein). Wie online een ticket boekt, kan het toegangsticket upgraden en voor € 40 extra genieten van een voorgerecht, een hoofdschotel (ter plaatse telkens keuze uit 6 gerechten), waters en koffie. Het diner start al om 18 u., zo ben je zeker nog tijdig in de concertzaal als je graag een zitplaats hebt. Aan alles wordt gedacht.

Wil je iets extra doen en net als heel wat anderen steunende partner worden van Zorgcirkels Jongdementie en Music for Luc? Neem dan contact op met Erik Meulemans via: erik@mertensschoenen.be of telefonisch op het nummer 0475/76.70.86.

We zien jullie graag in Het Depot !