Music for Luc 2020 wordt MFL 2021

De ‘social distancing’, om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, zette ook het muzikale benefiet t.v.v. de Zorgcirkels Jongdementie op de helling. Overal in het land worden evenementen afgelast en naar later verdaagd. Met spijt in het hart beslisten de organisatoren om Music for Luc, ondertussen al de 4de editie, uit te stellen naar 2021. Voor de terugbetaling van de reeds verkochte tickets, online via Het Depot of bij de voorverkoopadressen, wordt nu naar een praktische oplossing gezocht. Uitstel is géén afstel! 

Lang vóór de COVID-crisis in alle hevigheid losbarstte, spraken we met Erik Meulemans die samen met Marleen Ruelens op 22 juni 2017 een eerste concert organiseerde voor dit goede doel. Bij deze alvast een hartelijke dankjewel aan Erik en alle helpende handen. Wat ons betreft zijn zij vandaag ook ‘helden van de zorg’ en we kijken samen u uit naar Music for Luc 2021!

Eerbetoon aan Luc Claes

Door het grote succes van dat optreden, verhuisde het evenement in 2018 naar Het Depot, de populaire concerthal op het Martelarenplein, voor een nog grootser opgezet benefiet: Music for Luc. Dat muzikale feest werd een eerbetoon aan Luc Claes, die op 51-jarige leeftijd de diagnose jongdementie te horen kreeg. Ondertussen namen ze afscheid van Luc, jeugdvriend van Erik en de echtgenoot van Marleen, maar zijn enthousiasme en zijn liefde voor het leven en voor muziek blijven een inspiratie om ook in 2020 weer de schouders achter het goede doel te zetten.

Dat is nodig, want jongdementie hakt bijzonder hard in op het dagelijks leven. ‘Zorgcirkels Jongdementie’ werd in 2016 erkend als proeftuin, maar sindsdien moeten ze het stellen zonder structurele subsidies. De organisatie draait noodgedwongen op vrijwilligers en de werking van hét Ontmoetingshuis wordt grotendeels gefinancierd met benefieten en giften.  De eerste editie van ‘Music for Luc’ bracht niet minder dan 21.500 euro bij elkaar. Met het Bel-pop-optreden en special guests Guga Baul en Isabelle A vorig jaar wisten Erik en Isabelle Meulemans-Mertens dat fenomenale  bedrag nog te overtreffen. Als maatschappelijk geëngageerde ondernemers spreken zij telkens weer hun brede netwerk aan om samen met alle partners Het Depot uitverkocht te krijgen.

Merci Raymond en alle sponsors van het evenement

Erik ontmoette Raymond in 2011 tijdens het festival Eurofolies, dat hij toen organiseerde in het Provinciaal Domein te Kessel-Lo ten voordele van Bijzonder Onderwijs Ter Bank in Heverlee. Sindsdien hield Erik altijd contact met manager Johan Kerckhof die er voor zorgde dat Raymond – die op 14 februari 70 werd – ondanks een drukke jubileumtour toch op het podium wilde staan in Het Depot. Het beloofde weer een spetterend feest te worden met Raymond en zijn live-band.

Culinaire slagerij OX, partner van de zorgcirkels, engageerde zich om met een foodtruck op het Martelarenplein te zorgen voor de catering na het concert. Maar bij de vorige edities in Het Depot kregen de organisatoren meermaals de vraag waar er een hapje kon gegeten worden vóór het concert. Daarom zou er dit jaar een ‘pré-concert-diner’ doorgaan in Restaurant De Klimop. Wie online een ticket boekte, kon het toegangsticket upgraden met een 3-gangen diner.  Aan alles wordt door Erik en de zijnen gedacht.

Wil je iets extra doen en net als heel wat anderen steunende partner worden van Zorgcirkels Jongdementie en Music for Luc? Neem dan vooralsnog contact op met Erik Meulemans via: erik@mertensschoenen.be of telefonisch op het nummer 0475/76.70.86.