Masterclass Comfortzorg - 27 juni 2017

Masterclass Comfortzorg wordt bijzonder gesmaakt

Woonzorgnet-Dijleland en De Wingerd nodigden op dinsdag 27 juni 2017 heel wat collega’s en vrienden uit voor een bijzondere vormingsdag rond comfortzorg – een discipline waarin onze kinesisten de jongste decennia heel wat ervaring hebben opgebouwd en die expertise willen ze graag delen.

De deelnemers komen uit gans Vlaanderen en uit diverse specialismen van de personenzorg:  docenten van de VSPW school in Gent en CVO VTI Leuven, zorgkundigen van Grootenbosch in Beveren en Den Anker in Serskamp,  kinesisten van de Meander in Zele, De Olm in Bonheiden en woonzorghuis Ambroos in Hofstade, stafmedewerkers, ergotherapeuten van het Heilig Hart in Kortrijk en dichter bij huis ook Triamant en begeleiders van volwassenen met een handicap bij Oostrem in Herent.

Iedereen krijgt de kans om deel te nemen aan verschillende workshops rond zit- en ligcomfort, comfort bij transfers, bij wassen, tijdens het kleden van mensen en hen verschonen in bed.

Aan het eind van de dag heeft iedereen inzicht gekregen in een totale zorgaanpak voor zwaar zorgbehoevende personen en bewoners met dementie.  De aanwezigen keren terug naar hun eigen werkomgeving met een concrete leidraad, een theoretisch comfortzorgplan dat onmiddellijk en praktisch realiseerbaar is, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

Opzet geslaagd

Enkele reacties: “zeer leerrijk en praktijkgericht”, “inspirerende sessie”, “fijn dat kennis zo open gedeeld wordt”, “zeer goede werking hier, hopelijk is dat in de toekomst ook mogelijk bij ons” en tenslotte maar niet in het minst, “bruikbaar in de praktijk, als de directie overtuigd is…

Een herhaling voor wie de vorming heeft gemist? Een vervolmakingsseminarie?

In het najaar van 2017 komt er een tweede Masterclass ComfortZorg. Van zodra de exacte planning gekend is, kan er opnieuw ingeschreven worden.  Er dienden zich voor de eerste editie immers al 14 geïnteresseerden aan die zich omwille van de beperking op het aantal deelnemers helaas niet meer konden registeren…

Het zal dus ook voor deze tweede Masterclass aan de snelle beslissers zijn!