inspiratiedag-kapsters-2019

Inspiratiedag kapsters

Op vraag van de kapsters zelf trokken we voor de derde inspiratiedag met zijn allen naar “The Hair Project” in Kortrijk, een prestigieuze kappersbeurs.

Doel van de dag?

Inspiratie opdoen voor het kapsalon van de toekomst waar wij met zijn allen al lang van dromen.

Besluit?

Er is nog veel werk aan de winkel. De glamour en glitter van dit wereldje heeft nog maar weinig oog voor comfort en welbevinden van de klant. Pure verkoperstaal, wat geen verf pakte op onze goed opgeleide kapsters met kennis van zaken en steeds met de focus op de dagelijkse bezoekers in hun kapsalon. De ideale haarwasbak, de comfortabele stoel voor kapster en gebruiker, de muurhaardrogers zitten duidelijk nog niet in het assortiment en het ontbrak verkopers aan enige vorm van interesse op dit vlak. Maar niet getreurd… iedereen bleef enthousiast kwam ’s avonds gepakt en gezakt met de trein terug aan in Leuven.

Eerdere edities

“De sfeer zat goed”, zei een bewoonster die zonet een make-over had gekregen. De eerste inspiratiedag voor de kapsters van Woonzorgnet-Dijleland ging door in 2017, in woonzorgcentrum Keyhof. De deelnemers bespraken enkele casussen, wat te doen bij kleine ongevallen en de zorgvisie rond euthanasie. We oefenden verplaatsingstechnieken en door ieders actieve deelname bleek de dialoog over de huizen heen al snel niet meer te stoppen en de voorziene voormiddag te kort. Kevin, kapper en lesgever, daagde ons uit om mensen, ongeacht hun leeftijd, te informeren over nieuwe trends, kleine dingen uit te proberen en durven af te stappen van routine. ‘Hetgeen niet enkel de bewoner maar ook jezelf ten goede komt!’

Drie bewoners van Keyhof, onze modellen hadden er, net als de kapsters zelf, zin in en lieten zich graag verwennen. Snit, kleuring, tasje koffie, schminken en op de foto. De make-over leek wel een metamorfose en niet enkel aan de buitenkant. De innerlijke mens werd zichtbaar gevoed en verwend. Als herboren stapten de drie modellen zelfzeker, tevreden en dankbaar naar buiten. Klaar om de wereld te veroveren.

Tweede editie, tijdens de maand april 2018 in woonzorgcentrum De Wingerd.