Energiek de zomer in

Energiek de zomer in

Al onze medewerkers zetten zich dagdagelijkse in voor de bewoners van onze woonzorgcentra, hierbij durven ze zichzelf al wel eens te vergeten. Daarom ondersteunen we vanuit Woonzorgnet-Dijleland alle lokale initiatieven die medewerkers opzetten om samen op een leuke wijze hun beweeg- en voedingspatroon te verbeteren. We reiken met de preventiedienst een reeks handvatten aan zodat ze de collega’s hun zelfzorg niet uit het oog verliezen.

Onze algemene gezondheid wordt beïnvloed door verschillende soorten factoren, gezondheidsdeterminanten genoemd. In de traditionele visie zijn biologische factoren prioritair, maar de gezondheid wordt ook sterk bepaald door de individuele leefstijl en de fysieke en sociale omgeving. Er gaan vandaag stemmen op die stellen dat de heel- en geneeskunde slechts 10% bijdraagt tot je gezondheid, 90% wordt bepaald door de andere gezondheidsdeterminanten.

We onderscheiden 4 groepen determinanten:

  • Biologische aspecten
  • Levensstijl
  • Sociale en fysieke omgeving
  • Psychosociale druk

De vierde pijler is er één die we allemaal in min of meerdere mate ondervinden in het werk en/of relaties met de buitenwereld. Uit onderzoek blijkt dat het leven met een te hoog cortisolniveau in het bloed (stresshormoon) de kansen significant doen toenemen op het krijgen van hoge bloeddruk, cardiovasculaire aandoeningen, slagaderverkalking,…

Aandacht voor gezonde voeding, voldoende beweging, sociale interactie met collega’s, samen ondernemend zijn voor een betere gezondheid en lagere stressbeleving. Dit zijn de beste preventie-tools tegen het ontwikkelen van welvaartsziekten!

In het project “Energiek de zomer in” is er aandacht voor al deze elementen met het oog op een betere gezondheid en lagere stressbeleving. Medewerkers kunnen zelf ideeën aanbrengen waarop collega’s dan vrijblijvend kunnen aansluiten, individueel of in groep.

De uitdaging:

  • Werk een project uit (wie, wat, waar, waarom en hoe?).
  • Stel het voor aan jouw leidinggevende en speel het door naar je Dagelijks Verantwoordelijke en de Interne Preventieadviseur.
  • Nodig de collega’s uit en ga aan de slag!
  • Maak na 5 weken al even een round-up over de gang van zaken en na 10 weken geef je een beetje feedback omtrent het project.

Op de Facebook-pagina’s van de verschillende huizen binnen Woonzorgnet-Dijleland kan je de gesloten groep “Energiek de zomer in” terugvinden.  Daar kunnen alle betrokkenen hun project voorstellen aan elkaar, collega’s uitnodigen om deel te nemen, concrete afspraken maken en de leukste fotomomenten delen,…

We wensen het ganse team dan ook een energiek voorjaar met veel inspiratie voor gezonde initiatieven onderweg naar de zomer van 2019!