Een inleefmoment? Ik ga ervoor!

Er is vandaag een enorm aanbod aan jobs in zorg en welzijn. Overal in Vlaanderen zijn ziekenhuizen, thuiszorgdiensten, woonzorgcentra op zoek naar gemotiveerde verpleeg- en zorgkundigen. De krapte op de arbeidsmarkt laat zich pijnlijk voelen in onze regio.Thuisverpleging Wit-Gele-kruis sloot haar kantoor in Huldenberg omdat ze ter plaatse geen volk meer hebben. De collega’s van Woonzorgcentrum Mariëndal in Overijse zien zich verplicht om tijdelijk een aantal kamers leeg te laten staan, louter uit personeelsgebrek.

De instroom bij opleidingstrajecten verpleegkunde en onderwijsrichtingen die zorgkundigen afleveren is groot, maar de vraag is nòg groter. De vergrijzing neemt toe en dat zal ook de komende jaren zo blijven. Kunnen we het tij keren met zorginnovatie, zij-instromers en nieuwe impulsen om het beroep en de zorgopleidingen weer aantrekkelijk te maken in tijden van besparingen? Wij denken van wel. Daarom geven we met Keyhof, Ter Meeren, Dijlehof en De Wingerd graag een positief signaal.

Wij kozen voor een zorgjob. Wij zijn ervoor gegaan. Nu jij nog!

Twijfel je nog aan je studiekeuze en zegt ouderenzorg jou wel wat? Kom onze persoonsgerichte aanpak uittesten tijdens een vrijblijvend inleefmoment. Zo krijg je een realistisch beeld van hetgeen een zorgjob écht inhoudt. En zo kan je zelf in de praktijk ontdekken welke richting jij écht uit wil.

Wil je weten of Zorg en Wijlzijn écht iets voor jou zijn?

Je vindt onze vier huizen terug op de “Ik ga ervoor”-website, een campagne van de Vlaamse overheid. Na het invullen van je gegevens word je gecontacteerd door de verantwoordelijke die samen met jou nakijkt waar je precies naar op zoek bent. Op basis daarvan leggen we samen met jou een inleefmoment vast.

Ben je minstens 16 jaar? Registreer je dan om een dag mee te lopen met onze collega’s:

Ben je jonger en wil je toch graag eens proeven van de sector? Kijk eens op www.jokaweb.be, zij organiseren oa. in woonzorgcentrum Keyhof een zomerkamp met vrijwilligerswerk voor jongeren (17-21/08/2020).