witte woede

Dringende vraag om maatregelen vanuit de overheid

Op initiatief van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront ABVV – ACV – ACLVB, organiseert men donderdag 7 februari 2019 een sectorale staking met de eis om meer middelen en voor meer personeel in de ouderenzorg.

Woonzorgnet-Dijleland kijkt hoopvol uit naar maatregelen vanuit de overheid

Als organisatie investeert Woonzorgnet-Dijleland dagelijks in medewerkers en zet voluit in op werkbaar werk. We dragen kwaliteitsvolle zorg met warme momenten voor de bewoners hoog in het vaandel. En die zijn er alleen waar en wanneer medewerkers voldoende tijd hebben. Dat is waar we dagelijks voor gaan!

Daarom ligt de krapte op de huidige arbeidsmarkt ons nauw aan het hart. Werkdruk en het tekort aan handen in de zorg baren ons zorgen. Met de ons beschikbare middelen doen wij vandaag al wat we kunnen. Maatregelen vanuit de overheid, zoals een betere financiering en een aanpassing van de personeelsnorm, kunnen niet langer uitblijven!

Wij rekenen op positieve beleidskeuzes binnen de nieuw te vormen Vlaamse regering.

Het welzijn van bewoner én van medewerker staat centraal in onze zorgvisie. Woonzorgnet-Dijleland ondersteunt dan ook de boodschap van de vakbonden en kijkt hoopvol uit naar de toekomst.

Griet Robberechts
algemeen directeur

 

 

Foto: de ‘Witte Woede’ komt op straat – DeWereldMorgen.be