Denken in mogelijkheden

We kijken altijd naar wat wèl nog mogelijk is en denken liever aan creatieve oplossingen dan aan de problemen: hoe familie tijdens de Corona-lockdown toch nog op bezoek kan komen, terwijl de veilige perimeter gewaarborgd blijft. Niet alleen onze collega’s zijn daarin getraind, ook de vrienden van woonzorgcentrum De Wingerd kennen ondertussen die uitdagende denkwijze. Zo werd daar een uniek plan opgevat, want uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke ideeën…

Wat als we nu eens een stelling bouwen tot aan de terrassen ?

Stel je voor, een stelling met een buitentrap tot aan de terrassen van de eerste verdieping… Met anderhalve meter tussen het bezoekersplatform en de balustrade van de woningen. Zo blijft de sociale distancing te allen tijde gerespecteerd. Of we sjorren gewoon een gigantische trap! Nog niet zo gek.

Wat gisterenmiddag nog een vluchtige droom was, wordt vandaag al waargemaakt. Het Bouwbedrijf Meekers (Tongeren), in maart nog in volle actie op het domein van De Wingerd aan de slag, ziet het plan helemaal zitten. Ze bouwen voor 14 woningen een veilige oplossing voor bezoekers en bewoners: een professionele trap, zelfs tot aan de hoogste terrassen. Een scoutsgroep uit Herent, experts in het sjorren, neemt ook 2 woningen voor hun rekening.

Uiteraard wordt de veiligheid goed bewaakt en zien we streng toe op alle preventiemaatregelen. Maar wij kijken vooral uit naar de eerste ontmoetingen en de glunderende gezichten van bewoners op het terras en hun familieleden op de bezoekersplatformen!

Meer informatie:

WZC De Wingerd
Jan Vanwezer, campusdirecteur
T: 0471/70.17.80 | E: jan.vanwezer@wingerd.info