CVBA-SO Zorgcirkels Jongdementie

De coöperatie Zorgcirkels Jongdementie werd op 31 juli 2017 opgericht in de schoot van vzw Woonzorgnet-Dijleland en het Expertisecentrum Vlaams-Brabant Memo. Het is een zorgorganisatie met de doelgroep en tegelijk voor de doelgroep! Jonge mensen met dementie zijn immers ook vennoten en stippelen mee de toekomst uit van de coöperatie. Een unicum in Vlaanderen! Uiteraard kan u als professionele of sympathiserende vennoot dit initiatief mee versterken door aandelen te verwerven.

Een unicum in Vlaanderen! 

Over de Zorgcirkels Jongdementie

Het project Zorgcirkels Jongdementie werd begin 2016 opgestart met steun van het Agentschap Zorg- en Gezondheid. Het geïntegreerd project biedt zorg, ondersteuning, begeleiding en een activiteitenaanbod op maat aan jonge mensen met dementie en hun familie.

Het Ontmoetingshuis in de ’s Hertogenlaan 97 in Leuven is de spil van dit project. De bezoekers zijn er welkom op maandag, donderdag en vrijdag van 9u tot 17u. Samen met een grote groep vrijwilligers en gastvrouwen genieten ze er van uitstappen, creatieve en muzikale activiteiten, kookworkshops, … Het allerbelangrijkst is dat jonge mensen met dementie er gewoon zichzelf kunnen zijn. Ruim 40 gezinnen hebben het afgelopen jaar de weg gevonden naar Zorgcirkels Jongdementie.

Dit project wordt ondersteund door tal van ambassadeurs, vrijwilligers en sympathisanten, en gedragen met subsidies en giften.

Doel van de coöperatie

Het sociaal oogmerk dat de coöperatie via haar activiteiten nastreeft is het verhogen van de deskundigheid en de levenskwaliteit van de jonge mensen met dementie, hun mantelzorgers en de betrokken professionelen.

De keuze voor een CVBA met sociaal oogmerk was evident. Jonge mensen met dementie bepalen zij aan zij met de professionele partners de werking van de coöperatie. Eigenaarschap en medezeggenschap zijn essentiële kenmerken van deze werkingsvorm en zo creëren we een meerwaarde voor de doelgroep en voor de maatschappij.

Dat Zorgcirkels Jongdementie de eerste Vlaamse zorgcoöperatie is, daar hebben we hard voor gewerkt en zijn we trots op. Wij zijn uniek in Vlaanderen en dat mag geweten worden!

Vzw Woonzorgnet-Dijleland, cvba Thuisverpleging Meerdael, vzw Landelijke Thuiszorg, nv Jacky Mertens Schoenen en Dhr. Marc De Beir zetten als oprichters hun schouders onder deze nieuwe zorgcoöperatie.

 

Verdere informatie

CVBA-SO Zorgcirkels Jongdementie
dhr. Erik Meulemans, voorzitter

Dagelijkse werking Zorgcirkels Jongdementie en hét Ontmoetingshuis
mevr. Katja Van Goethem en mevr. Kristel Denruyter
’s Hertogenlaan 97, 3000 Leuven | T: 016/29 50 59
www.zorgcirkelsjongdementie.be