benefiet Gempemolen tvv Zorgcirkels Jongdementie

Benefiet tvv Zorgcirkels Jongdementie levert 5.300 euro op

De benefiet 3-daagse van Hans Meus en zijn team bij De Gempemolen, ten voordele van het project Zorgcirkels Jongdementie regio Leuven, levert 5.300 euro op.

Heel bewust zet Hans zich elk jaar eens “tegoei” in voor het goede doel en daarvoor kiest de geëngageerde ondernemer uit het Leuvense telkens weer een project uit eigen regio waarbij hij zich persoonlijk betrokken voelt. Dit jaar hadden wij de eer om samen met zijn team te delen in het succes van een reeks sponsor-evenementen: dauwdropping, roofvogelworkshop, wandeling met winter-BBQ, een muzikaal intermezzo van Jonas Winterland en zelfs een heus moord-diner bij kaarslicht.

Hans motiveert zijn inzet voor ons innovatieve project met een aangrijpende getuigenis: “Ik werd zelf enerzijds geconfronteerd met deze ziekte doordat mijn grootvader overleed aan de gevolgen van dementie. De man mocht weliswaar een gezegende leeftijd bereiken, toch waren de laatste 8 jaar van zijn leven niet meer ‘in deze wereld’… Bijzonder confronterend. Van de lieve, geletterde man schoot niets meer over… Toch is het een heel ander verhaal als iemand de diagnose krijgt op jonge leeftijd! Zoals Luc, een ex-chiroleider van mij. Kan je je voorstellen dat je geen 50 jaar bent, dit nieuws krijgt en moet verwerken, wetende dat het verdict onomkeerbaar is. Om maar te zwijgen over hoe je partner, je kinderen, je vrienden hier mee om moeten gaan. Dat raakt me. Hier kan ik niet omheen. Onmogelijk. Daarom engageerde ik mij samen met een heleboel vrijwilligers om centjes te verzamelen en zo het (ontmoetings)huis te ondersteunen en hun projecten verder uit te werken. Omdat ik mezelf niet als ‘bedelaar’ wil opstellen, organiseerde ik een aantal activiteiten waarvan ik voorop stelde dat ze ‘waar voor het geld’ brachten. We konden rekenen op een heleboel vrijwilligers (allemaal nen dikke merci!) en het doet deugd om te mogen ervaren dat er nog mensen zijn die zich belangeloos willen inzetten voor de medemens.

Op 12 april komt Hans Meus langs in het hét Ontmoetingshuis, om de cheque met het sponsorbedrag persoonlijk te overhandigen. Onze collega’s en de vrijwilligers zullen hem met even veel warmte en motivatie ontvangen, de bijdrage aan de werking van de Zorgcirkels Jongdementie zal goed door hen worden besteed!

Draag jij de zorg in onze regio ook een warm hart toe? Word dan net als Hans donateur voor dit uitdagende project!

Meer info: www.zorgcirkelsjongdementie.be