Wist u dat Woonzorgnet-Dijleland al meerdere jaren een erg actieve Ethische Commissie heeft?

De Ethische Commissie is een multidisciplinair samengestelde groep en vertegenwoordigt de vier woonzorgcentra binnen Woonzorgnet-Dijleland.
We komen 4 keer per jaar samen.

Naast het opstellen van ethische adviezen wil de EC ook de ethische reflectie voor het verlenen van goede zorg aanwakkeren en ondersteunen.

Wat kunnen we als ethische commissie voor u doen?

  • Hebt u vragen rond een ethisch zorgprobleem? Wij maken een advies aan de hand van bestaande literatuur en/of ervaringen vanuit de verschillende woonzorgcentra en disciplines rond de tafel.
  • Zoekt u ondersteuning bij het uitklaren van een euthanasieverzoek, wij helpen u verder.

Hoe doen we dat?

  • We komen 4 keer per jaar voltallig samen. De agenda wordt opgesteld door de leden zelf en door vragen uit de huizen. Kleine werkgroepen doen het voorbereidend werk. Onze adviezen krijgen vorm in de Commissie.
  • Een Ad hoc Commissie kan samen geroepen worden als u dringend advies nodig hebt omwille van conflicterende waarden. Het overleg vindt plaats in het huis waar het ethisch probleem gesteld werd. We reflecteren over de ethische vragen binnen een veilige en deskundige context. We kunnen u informeren en eventueel doorverwijzen naar bestaande contacten.
  • Vanuit het zorgvuldigheidsprincipe en leergierigheid vinden we het noodzakelijk euthanasie uitvoeringen binnen Woonzorgnet-Dijleland te bespreken. Dit vindt plaats op de eerstvolgende Ethische Commissie met de behandelende arts en de meest betrokken zorgverlener(s). We leren graag uit elke casus maar willen allerminst een controlerend organisme zijn.

 

Hoe doet u het?

Stuur een mailtje met een korte vraagstelling en uw telefoonnummer naar ethische.commissie@wznd.be en we nemen contact met u op.

Wenst u onze folder: “Onze visie rond euthanasie, van wettelijk kader naar ethische zorg” digitaal te ontvangen? Stuur een mailtje naar: info@wznd.be

 

 

Samenstelling ethische commissie – dd. april 2023
Buggenhout Satya Gerontopsychiater Woonzorgnet-Dijleland
Desmet Marc – Voorzitter Raad van bestuur Woonzorgnet-Dijleland
Dierickx Kris – Ethicus Hoogleraar medische ethiek KU Leuven
Geysegoms Lut Verpleegkundige Keyhof
Holtzer Lon Raad van bestuur Woonzorgnet-Dijleland
Keustermans Marina Woonzorgcoach Ter Meeren
Rutten Greet Woonzorgcoach Keyhof
Segaert Ursula CRA Ter Meeren en vaste arts De Wingerd
Symons Lies Verpleegkundige De Wingerd
Vanaerschot Lut – verslaggeving Administratief medewerker Woonzorgnet-Dijleland
Vandoorne Karin Beleidsmedewerker Dijlehof en Woonzorgnet-Dijleland
Vidal Moncy Ergotherapeut dagverzorgingscentrum Dijlehof