Het busje komt mij ’s ochtends thuis ophalen en brengt mij weer terug thuis

“Ik was in het ziekenhuis opgenomen en verbleef daarna voor enkele weken in het kortverblijf. Zo ben ik in contact gekomen met het dagcentrum. Tijdens een proefdag  vond ik het dadelijk gezellig. Ik woon alleen thuis en vind het fijn om mensen te ontmoeten. Ik wil zo lang mogelijk in mijn huis blijven wonen. Door drie dagen per week naar het dagcentrum te komen, lukt mij dat.

Zowel in de voormiddag als namiddag is er een activiteitenaanbod. Ik doe met alles mee wat er aangeboden wordt. Turnen, geheugenoefeningen, koken, uitstappen … ik vind allemaal leuk. Door  gemeenschappelijke activiteiten met bewoners die in het woonzorgcentrum wonen, ontmoet ik ook oude bekenden of  leer ik nieuwe mensen kennen.

Gezellig koffie drinken, samen eten en babbelen  met de andere bezoekers en met de medewerkers: dat maakt mijn dagen goed. Na het eten ga ik een uurtje rusten in de relaxzetel.

Als het mooi weer is ga ik buiten wandelen, alleen of met begeleiding. In de mooie passage valt er altijd iets te beleven. Ik ontmoet er bewoners van het woonzorgcentrum, lees een boek en geniet van het mooie uitzicht naar buiten.

Tijdens mijn bezoek aan het dagcentrum kan ik zelfs naar de kapper en de pedicure gaan.

Ik heb het hier best naar mijn zin en hoop hier nog veel mensen te mogen ontmoeten.”

Francine

terug