Vrijwilligers maken het verschil

“En telkens als ik, als vrijwilliger, in de woning kom, mag ik genieten van hun heerlijke blik van herkenning en erkenning.
Ik ga dan ook telkens met een glimlachend hart naar huis, op zoek naar nieuwe uitdagende activiteiten en herkenbare verhalen”.

De verschillende huizen kunnen beroep doen op een hechte groep vrijwilligers die zich op verschillende terreinen inzetten. Variërend van meermaals per week tot maandelijks of enkele malen op aanvraag: in de woningen, voor het begeleiden van maaltijdmomenten, activiteiten en uitstappen, voor het gezellig maken en het uitwerken van seizoensgebonden decoraties en voor de activiteiten binnen en buiten de muren van het woonzorgcentrum.

De juiste v/x/m op de juiste plaats…

De vrijwilligers vullen een belangrijke plaats in naast de medewerkers, familie en de vrienden van de bewoners, en vervullen een zinvolle taak bij het begeleiden van bewoners en de inkleuring van alle dag. Zij vormen een onmisbare groep die dankbaar wordt ingezet op verschillende terreinen afhankelijk van de persoonlijke interesses, mogelijkheden, samenwerking met anderen en tijdsinvulling.

Voor kwaliteitsvolle zorg zijn vele handen nodig!

Wij zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers, om samen met het professioneel team de zorg te verbreden en uit te dragen. In het kader van het Vlaamse decreet op het vrijwilligerswerk kunnen alle vrijwilligers rekenen op professionele omkadering en de wettelijke verzekering bij ongevallen.

Ben jij geïnteresseerd in een zinvol en duurzaam engagement?

Neem dan contact op met de collega’s die de vrijwilligerswerking per huis organiseren:

Dank je voor je steun en persoonlijke inzet!